tentoonstelling Modigliani in het LaM museum

Van 27 februari tot 5 juni 2016

AMEDEO MODIGLIANI,  l’œil intérieur   - overzichtstentoonstelling

Deze grootse en uitzonderlijke overzichtstentoonstelling in het LaM museum (Villeneuve d’Ascq - Lille) laat drie aspecten zien van de zowel korte als vruchtbare loopbaan van de jonge Italiaanse kunstschilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani.

De expositie werpt een licht op de dialoog met de niet-westerse beeldhouwkunst en de kunst uit de oudheid. Verder een selectie portretten die hij van zijn vrienden maakte, voor het merendeel artiesten zoals hij, uit de Parijse avant-garde.

Tot slot staat de ontmoeting met Roger Dutilleul centraal, gepassioneerd verzamelaar en mecenas van het LaM museum. Hieruit ontstond een van de mooiste openbare collecties van werken van Modigliani. (6 schilderijen, 8 tekeningen en een zeldzaam marmeren beeldhouwwerk)

De expositie omvat een honderdtal schilderijen en tekeningen van Modigliani die van over de hele wereld komen. Verder werken van Constantin Brancusi, Pablo Picasso, Jacques Lipchitz, Chaïm Soutine, Moïse Kisling, Henri Laurens, André Derain, ...

www.musee-lam.fr/nl

3_Modigliani_Femme_assise_robe_bleue

Entree:
Vol tarief 10 € / met korting 7 € / Iedere eerste zondag van de maand gratis

Openingstijden:
De expositie is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 18 uur en voor groepen op maandag van 9 tot 16 uur en van dinsdag t/m zondag van 9 tot 18 uur.

Routebeschrijving naar het LaM:
- met het openbaar vervoer (Transpole): metro lijn 1, station Pont de bois + bus Liane 4, halte L.A.M., of metro lijn 2, station Fort de Mons + bus 59, halte L.A.M.
- Met de auto: op 20 min. van het station Lille Flandres, autosnelweg Parijs-Gent (A1/A22/N227), afslag 5 of 6 Flers / Château / Musée d’art moderne
img