Zomerse vlasroute

vlasroute 2012

De editie 2012 van de Vlasroute loopt naar jaarlijkse gewoonte van mei tot september , en vertrekt bij het stadhuis en toeristische dienst van Hondschoote. De fietsroute voert langs de vele vlasvelden in het Frans-Vlaamse platteland. Langs de route staan borden met informatie over de groei en de oogst van het vlas en over de streekgeschiedenis. De route is dertig kilometer lang en vlak en kan door jong en oud worden gefietst.

vlasroute hondschoote

Geniet van het mooie landschap, van de sfeervolle dorpen en stadjes en ontdekken hoe belangrijk de vlasteelt was in de lokale geschiedenis. Fietsen langs de Vlasroute (Route du Lin) is leerzaam en aantrekkelijk . Je fietst door een prachtig landschap waar het lijkt of de tijd is blijven stilstaan. Dé ideale fietsroute voor in de zomermaanden!

Hondschoote is vandaag-de-dag een rustig stadje, maar was in de 16de eeuw een rijke Vlaamse stad en de hoofdplaats van deze westelijke regio. Toen was deze lakenstad de gelijke van Brugge en Gent in het graafschap Vlaanderen. In West-Europa behoorde de stad tussen de 100 grootste steden van het ogenblik. Het stadhuis en de kathedraal met zijn rijk interieur zijn de getuigen van dit ooit zo rijke verleden. Ook andere plaatsen zoals Killem en Rexpoëde waren levendige centra van de vlasnijverheid.

Download hier  de Nederlandstalige routebeschrijving

Dé ideale fietsroute voor in de zomermaanden!
img

Meer info :
Toeristische Dienst  Hondschoote / Pays du Lin
5 place Général de Gaulle,
T 00 33 (0) 3 28 62 53 00
www.otpaysdulin.fr