Verken Lille op de fiets

V'Lille

Lille en haar randgemeenten beschikken over de zogenaamde  V’lille fietsen. Deze zwart-rode fietsen kun je voor een prikkie huren. Het eerste half uur is gratis en voor een hele dag ben je maar 1,40 € kwijt. 7 dagen in de week op elk gewenst tijdstip  kun je een fiets huren en van het ene naar de andere V’lille station fietsen.

 • Goedkoop
  Eenmaal geabonneerd, zijn de eerste 30 minuten gratis op een V’lille. Daarna betaal je per half uur 1 € extra. Er bestaan verschillende abonnementen. Een hele dag er op uit met een V’lille? Voor 1,40 € heb je een fiets voor 24 uur. Oftewel de prijs van een metrokaartje. 7 dagen = 7 € en 1 jaar = 36€
 • 10 000 fietsen
  Er zijn nu al 110 stations in Lille, La Madeleine et Mons-en-Baroeul. In de komende jaren zullen de V’lille fietsen verder worden uitgebreid richting o.a. Roubaix, Tourcoing en Villeneuve d’Ascq .  Eind 2014 zullen er  437 station en 10 000 fietsen  zijn  Lille wordt daarmee na Parijs de Franse metropool met het meest aantal fietsen.
 • Fietsen van eigen makelij
  De V’lille fietsen zijn speciaal ontworpen en gemaakt in Lille door de groep Oxylane  (Décathlon en B’Twin).De uniseks fiets heeft 3 versnellingen, zonder dat je het risico loopt dat de ketting eraf valt,  het licht gaat automatisch aan, de fiets heeft stabiele handvatten, een verstelbaar zadel, versterkte banden en velgen, veiligheidsslot, jasbeschermer en grote fietsmand. Het B’Twin village in Lille-Fives staat garant voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van deze service.

  V-lille_large

Lille kent steeds meer fietspaden en het feit dat het vlak is, maakt het fietsen er alleen maar plezieriger op. Ideaal dus om ook als toerist gebruik van te maken.