Tuinplezier voor 2 (voor de prijs van 1) - van 1 t/m 8 juli 2012

Aanbieding voor de parken en tuinen in Nord & Pas-de-Calais

Van 1 tot 8 juli 2012 !  2 personen voor de prijs van 1! Bij aankoop van twee entreekaarten, krijg je één gratis toegang op vertoon van deze kortingsbon  (klik en print)

De tuinen die deelnemen aan deze actie :

sericourt

< Les jardins de Séricourt -  Séricourt
(Mooiste tuin van Frankrijk van 2012)
Levende catalogus van de kennis van landschapsarchitect, boomkweker en plantenschepper Yves Gosse de Gorre. Hij is altijd op zoek naar nieuwe ideeën en is al verschillende keren tijdens landelijke manifestaties beloond geweest voor zijn werk

parc peylouse

Parc de la Peylouse - St Venant >
Aan de oevers van de Leie : groen bolwerk van Lodewijk XIV, India en Portugal gemengd met eeuwenoude bomen van de 5 werelddelen, Engelse tuin, mediterrane tuin, oude boomgaard.

Jardin lianes

< Le jardin des Lianes  - Chériennes
Romantische en landelijke tuin. Gestructureerd rond bomen en struiken verkozen om hun blad. 400 verschillende geurende rozen, gecombineerd met vaste planten en meer dan 180 soorten hortensia’s.

jardin marie ange

Le jardin de Marie-Ange - Croisette >
Tuin die voortdurend in ontwikkeling is. Rijkelijk gevuld met grassen, vaste planten, bollen en fleurige moestuin. Zomertuin voor restauratie om heerlijk te ontspannen.

 

sculptures et jardin

< Sculptures et jardin - Bergueneuse
De tuin is aangelegd rond een woning met rieten dak. Langs de tuin kronkelt een kleine rivier. Charmante tuin met grote rijkdom en diversiteit aan beplanting. Veder ziet u er beeldhouwwerken van de hand van de eigenaar staan.

jardin evea

les jardins d'Evea - Maresquel >
Natuurlijke omgeving van 2,5 ha, waar water 25 verschillende tuinen aan elkaar verbindt. Intieme wandelingen, hortensia’s, vijvers, exotische tuin, boomgaard, blauwe tuin, in vorm gesnoeide taxus en… meer dan 350 rozen.

jardin beau pays

< le jardin du Beau-pays - Marck
Tuin opgebouwd rond verschillende botanische soorten, met originele decoratie en een kas met planten uit Australië en Nieuw-Zeeland. Tevens is er een boomkwekerij en een theesalon.

Courtil Saint Roch - Maroilles

Le Courtil Saint Roch - Maroilles >
Rond een huis uit het begin van de 19de eeuw heeft een oude boomkwekerij een nieuw kleurrijk leven als tuin gekregen. Geometrisch of vrij, met verschillende soorten bomen, rozen, struiken en vaste planten.

jardin botanique tourcoing

< Le jardin Botanique - Tourcoing
De botanische tuin, in het hart van Tourcoing, biedt een tuin in Franse en gedeeltelijk Engelse stijl. Sinds kort zijn de pedagogische kassen, met meer dan 2000 verschillende plantensoorten, open voor het publiek.

tuin chateau aubry

Le Château d'Aubry - Aubry >
Romantisch park en 16e  eeuws kasteel (Vlaamse renaissance) omgeven door een gracht. Dit park in Engelse stijl is opgebouwd rond 10 verschillende ruimtes, ieder met hun eigen persoonlijkheid. Mooie wisselwerking tussen tuin en kasteel.

sentier chimonobambousa

< Le sentier du Chimonobambousa - Hellemmes
Tuin is Aziatische stijl, die op een zodanige wijze is aangelegd dat u snel gecharmeerd zult zijn. De indeling is vol contrasten met een grote verscheidenheid aan planten. De ideale plek om in gedachten heerlijk weg te dromen en tot rust te komen.

Tevens zijn er 14 parken en tuinen gratis te bezoeken, met name in steden.

Tuinplezier voor 2 (voor de prijs van 1) - van 1 t/m 8 juli 2012
img

Klik hier  voor de website van de Parken en Tuinen in Nord-Pas de Calais