Nieuwe fietsinitiatieven

rallye bleu

 

fietsen mijnbekken

Zomerse vlasroute

Hondschoote in Frans-Vlaanderen is van oudsher een streek waar vlas groeit. Deze zomer kun je op elk gewenst moment deelnemen aan de speciale Vlasroute. Fiets over 30 km langs de blauwe vlasvelden. Je komt door het Vlaamse Leisele en Izenberge (Bachten de Kupe museum) en het Frans-Vlaamse Killem en Rexpoede.

Onderweg kom je langs tal van cafés en restaurants voor een natje en een droogje.

Hier meer info over de Zomerse Vlasroute

 

Fietsen in het mijnbekken

Verken op een elektrische fiets en onder begeleiding van een gids het bekroonde Noord-Franse mijnbekken. (UNESCO-status) Ontdek hoe de natuur hier de overhand heeft genomen en bijzondere landschappen heeft gevormd. Of leer meer over het leven in de mijncités.

1 uur; 5 € p.p. en 2,5 uur: 10 € p.p.

Ook mogelijkheid om op eigen gelegenheid te fietsen en/of een fiets te huren voor 5 € voor 1/2 dag en 10 € voor 1 dag

Hier meer info

trike

 

lille velo

Test een trike 

Een comfortabele ligfiets met drie wielen, dat is een trike. Sinds kort kun je in de buurt van vestingstad Bergues, een testrit maken op deze bijzondere fietsen met "Viens je t'emmène en trike." Maak een rit van 20 km door een autovrij natuurgebied en door de vesting met hulp van een gids. Duur: 1,5 uur. Leuk voor het hele gezin (Kinderen vanaf 1.10 m hoog)

Klik voor meer info

 

Lille op de fiets

Ontdek de pracht en praal en bijzondere plekken van Lille vanop de fiets. Met Lille à vélo ga je met een hollandse fiets 2 uur lang op stap met gids. Vertrek in het park bij de citadel. Elke zaterdag om 10 uur en andere dagen en tijden op afspraak.

Prijs: 19 € per persoon

_________________

Fietsfun

Probeer acht verschillende soorten fietsen uit, van mini tot maxi, en eindig met z’n allen op grote 8-persoons tandem.

Prijs: 19 € /  per persoon

Klik hier voor meer informatie

baladavesnois

 

ecolodge

Fietsapp Avesnois 

Kom heerlijk fietsen in de groene Avesnois streek. Een lieflijk landschap met beken, watermolens en dans- en muziekkiosken. Een van de bewegwijzerde routes heeft nu een eigen gratis fiets app. Je Ipad of smartphone wijst je de weg en vertelt je meer over bezienswaardiheden op de 35 km lange route. Voor de kids is er een speciale functie waarbij uil Athéna vragen stelt. (enkel franstalig)

Klik hier voor meer info over de app

Klik hier voor de pdf van de route

 

Ecologische trekkershutten

Je kunt vanaf nu 1 tot 3 nachten logeren in de ecologische trekkershutten van de Franse Leiestreek. Je vindt de Ecolodges in Halluin, Sailly sur la Lys, Haverskerque, Mont-Bernanchon en Fiefs. Ga op stap voor een grensoverschrijdende meerdaagse trektocht langs de Leie, in de nabijheid van enkele belangrijke wandel- en fietspaden. Elke hut heeft een kitchenette en twee dubbelbedden zodat je er met 4 personen kan slapen voor 36 € per nacht.

Reserveer online je ecolodge

img