Nieuw wandelnetwerk Kasselberg

Zet je beste beentje voor op het nieuw wandelnetwerk Pays de Cassel/Kasselberg.  Stap van het ene knooppunt naar het andere. Het nieuwe wandelnetwerk is in beide richtingen bewegwijzerd en voert door een streek met schitterende vergezichten, historische grond, pittoreske dorpjes en de hoogste Vlaamse stad: Cassel.

Neem de tijd en stippel op je gemak een korte of lange route uit op dit 216 km lange wandelnetwerk . Vanuit Cassel kun je 360 graden stappen. Ten noorden vind je Hardifort met haar houten klokkentoren. Ten oosten ligt het charmante dorp Terdeghem en iets verder Steenvoorde met haar molens. Ten zuiden stap je naar het lieflijke Oxelaere en Bavinchove en ten westen vind je Noord- en Zuytpeene, daar waar in 1677 de finale slag werd gestreden en dit stuk Vlaanderen definitief Frans werd.

Geniet van eindeloze vergezichten, van de Vlaamse architectuur en windmolens, van de levende tradities en van de rijkelijke maaltijden in de estaminets. Dit nieuwe netwerk is het eerste 100% Franse wandelnetwerk . Het wandelnetwerk sluit aan op de netwerken Hoppeland en IJzervallei.

KAART
De wandelkaart + toeristische infogids zijn te koop à 6 € (+1 € verzendkosten). Koop de nieuwe kaart online

ARRANGEMENT
Hier vind je een kant-en-klaar wandelarrangement

In Noord-Frankrijk vind je verder 4 grensoverschrijdende wandelnetwerken. Het gaat om Dunes de Flandre/Westkust, Vallée de l’Yser/IJzervallei, Pays du Houblon/Hoppeland en Monts de Flandre/Heuvelland.

voorkant kaart kasselberg

Het nieuwe wandelnetwerk in cijfers uitgedrukt:
- 216 km aan wandelpaden
- 400 netwerkpalen
- 1000 knooppuntbordjes
img