Magazine Wandelweg

magazine wandelweg

Het nieuwe gratis magazine Wandelweg laat je uitgebreid kennis maken met de quasi oneindige mogelijkheden van de zes wandelnetwerken in de Frans-Vlaamse grensstreek. Inmiddels kun je al wandelen via het knooppuntensysteem op de netwerken Monts de Flandre/Heuvelland, Dunes de Flandre/Westkust, de Getuigenheuvels en Vlaamse Ardennen, het Land van Mortagne. In 2012 en 2013 komen daar Vallée de l’Yser/IJzervallei en Pays du Houblon/Hoppeland bij. In Wandelweg doe je alvast tal van inspiratie op met de dynamische reportages en interviews en de mooie foto's!

Inhoud
Zo sprong de redactie in de wandelschoenen voor een zelf uitgestippelde tocht langs de verlaten bunkers en het wuivende helmgras van de Westkust, kuierde ze op de grens van West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk door de pittoreske IJzervallei, en stippelde ze een gps-route uit in Heuvelland. Met de kinderen ging het richting Kluisbos in de Vlaamse Ardennen, waar ze zich in speelzone De Bosuil gingen meten met de lokale eekhoorns.  Verder zijn er reportages over het hopmuseum en andere  toeristische musts in Hoppeland, kom je alles te weten over de geschiedenis van de knooppuntennetwerken, en test een jong koppeltje de augmented reality-toepassing van het wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen uit. Ook een vertrouwd gezicht in het magazine: radio- en televisiepresentator Vincent Verelst, bekend van Vlaanderen Vakantieland, ging speciaal voor Wandelweg genieten in het grensoverschrijdende West- en Frans-Vlaamse Heuvelland. Voor wie de wandelspieren na het lezen van Wandelweg pas écht voelt kriebelen, is er een pagina boordevol praktische tips.

vincent verelst

Meteen zelf op stap gaan kan ook. In het uitneembare middenkatern van Wandelweg vind je 5 wandelroutes van telkens 11 à 14 kilometer, die de redactie zelf voor je uitstippelde. Inclusief kaarten, afstanden en korte beschrijvingen van de bezienswaardigheden onderweg. Trek eropuit en ervaar het meteen allemaal zelf!

De realisatie van Wandelweg en van de wandelnetwerken die erin aan bod komen, kadert in het Interreg Iva-project MIRRA. Met dit project streven Franse en Vlaamse partners er gezamenlijk naar de recreatie in het grensgebied, met de nadruk op wandelen, verder te ontwikkelen en te promoten. Partners zijn de Conseil Général du Nord, de Toeristische Dienst van Noord-Frankrijk, Toerisme Oost-Vlaanderen en Westtoer.

Krijg het wandelmagazine Wandelweg gratis thuisgestuurd. Stuur een mailtje met de adresgegevens naar marianne@cdt-nord.fr
img