MICHELANGELO IN DE TIJD VAN CARPEAUX in het Museum voor Schone Kunsten, Valenciennes

michelange valenciennes

Tot 1 juli 
 

Het is een gekend, maar desondanks een verwaarloosd feit in de kunstgeschiedenis: het werk van Michelangelo is in de 19e eeuw een onuitputtelijke bron, een krachtige versneller van de moderne tijd. In het begin van de 19e eeuw is de schilder van de Sixtijnse kapel hét voorbeeld voor jonge romantische kunstenaars, die zich maar wat graag aan dit genie willen spiegelen. Tussen de werken van Géricault en Rodin in, geldt het werk van Jean-Baptiste Carpeaux (geboren in Valenciennes) als een van de hoogtepunten van het Franse michelangelisme. Het Museum voor Schone Kunsten van Valenciennes presenteert voor de eerste keer rijkelijk uit haar exceptionele collectie met werken van Carpeaux. Deze tentoonstelling verkent de invloed van de kunst van Michelangelo op de grote beeldhouwers van de 19e eeuw zoals Jean- Baptiste Carpeaux en zijn voorgangers, tijdgenoten en opvolgers, van Géricault tot aan Rodin. Bijna 200 tekeningen, schilderijen en beelden.

  • Dit museum doet mee aan de kortingsactie “2 personen voor de prijs van 1”. Meer informatie over deze actie vind je hier .
MICHELANGELO IN DE TIJD VAN CARPEAUX, Tekeningen en beeldhouwwerken van Géricault tot Rodin in het Museum voor Schone Kunsten, Valenciennes