Kerstmarkt Lille

Lille bruist de hele kerstperiode! Een kerstmarkt die vele markten overtreft. Nauwelijks kom je kerstmarkten tegen waar zoveel werk besteedt wordt aan decoratie, details en verlichting. Honderden fonkelende lampjes zorgen voor een ultieme, romantische kerstsfeer. Lille is een waar sprookje tijdens de kerstperiode.

________________________________________________

Kerstmarkt (18 november - 30 december)

Op de Place Rihour vind je meer dan 80 kraampjes volop cadeau-ideeën: miniaturen, kerstversiering en feestartikelen. Je vindt er streekspecialiteiten, maar ook ambachtelijke producten uit onder andere Rusland, Canada en Polen! De lekkernijen kun je kopen om mee te nemen of om ter plaatse te proeven onder het genot van een lekker glas warme wijn.

Openingstijden:
- zondag t/m donderdag van 11 tot 20 uur
- vrijdag en zaterdag van 11 tot 21 uur
- extra lang open (tot 22 uur) op zaterdag 3, 10 en 17 december

Website kerstmarkt Lille 

________________________________________________

Reuzenrad (18 november - 11 januari)

Op de Grote Markt vind je een 18 meter hoge kerstboom en een enorm reuzenrad! Op een hoogte van 50 meter heb je vanuit de 36 gondels een prachtig uitzicht over de stad! Je kunt het beste een ritje na 16.30 uur maken, omdat de vele lichtjes in de stad dan aan zullen zijn om helemaal op te gaan in de kerstsfeer. Elke dag open vanaf 12 uur tot middernacht. Op woensdag, in het weekend en tijdens de kerstvakantie van 10 uur tot middernacht.

________________________________________________

Kerstshoppen

De winkels brengen je ook in de stemming.De etalages zijn origineel gedecoreerd en, wat ook je budget en je smaak mogen zijn, in de 3900 boetieks van de stad zul je zeker slagen. Luxe en design vind je in de straatjes van de Oude Stad, warenhuizen en internationale ketens in het centrum en in het voetgangersgebied. Bij Euralille staat een futuristisch winkelcentrum, en in Wazemmes kun je multicultureel shoppen. De meeste winkels zijn open van maandag tot zaterdag van 10 tot 19 uur en op zondag 4, 11 en 18 december.

Website Dienst Toerisme Lille  

marche noel lille

kerstmarkt Lille

reuzenrad lille

plan kerstmarkt lille

img