Historisch Mijncentrum

chm lewarde

mensen en machines

Het grootste museum over de mijnbouw van Frankrijk geeft het grote publiek de kans om een bezoek te brengen aan de mijnen. Bezoek de indrukwekkende « salle des pendus » en de lampenkamer. Ga de schacht in waar je vervolgens afdaalt naar de plaatsen waar de kolen ontgonnen werden.

Terug aan de oppervlakte, kan je een bezoekje brengen aan de verschillende thema-tentoonstellingen over kolen, de mijn, de mijnwerkers en de mijnbouwcultuur. Audiogids in het Nederlands!

_____________________________________

Museumkorting

Dit musea neemt deel aan de speciale museumactie van de Toeristische Dienst van Noord-Frankrijk. Op vertoon van een kortingsbon in de toeristische gids heb je ams bezoekers korting op de entree: 2 personen voor de prijs van 1. Geldig tot februari 2013. Hier vind je meer info over deze actie .

_____________________________________

tot 2 juni 2013

MENSEN EN MACHINES, Technische ontwikkeling in de Noord-Franse mijnen

In deze tentoonstelling staat de evolutie van de mijntechnieken in Nord-Pas de Calais centraal. Deze tentoonstelling laat met behulp van plattegronden en maquettes zien hoe deze technieken zich hebben ontwikkeld dankzij de kennis en de nieuwe energiebronnen die beschikbaar kwamen door het wetenschappelijk onderzoek dat overal ter wereld in de mijnen is uitgevoerd.

Centre Historique Minier
Open van maandag t/m zaterdag: van 13:00 tot 17:00 uur (op feestdagen:van 10:00 tot 17:00 uur)
Sluitingsperiode van 1 t/m 31 januari 2013