Heropening Museum Valenciennes

Het Museum voor Schone Kunsten heropent na 1 jaar van verbouwing met een grootse tentoonstelling over Antoine Watteau (1684-1721). 

De Italiaanse dromen, Antoine Watteau en de Franse landschappen van de 18de eeuw  

van 25 september tot 17 januari 2016

Watteau werd geboren in Valenciennes en het museum heeft een prestigieuze collectie schilderijen van zijn hand. Een schilderij van een waterval, geïnspireerd op de cascade van Tivoli in de buurt van Rome, vormt het centrale werk van de expositie. Dit tot voor kort onbekende schilderij laat de fascinatie van Watteau voor Italië zien, een land waar hij nooit is geweest. Aan de hand van het thema Italiaanse dromen zullen we de bekende werken van Watteau met een ander oog bekijken. Lang leve La Dolce Vita.

Rubens
Na het Louvre vind je in het Museum voor Schone Kunsten in Valenciennes de meest uitgebreide collectie Vlaamse schilderijen uit de 17de eeuw. Verder werken uit de 18de, 19de een 20ste eeuw. In de Rubenszaal hangen meerdere metershoge werken van Rubens. Verder een uitgebreide collectie Gallo-Romeinse archeologische vondsten. En... in de geboortestad van de schilder Watteau en de beeldhouwer Carpeaux vind je natuurlijk een prestigieuze collectie werken van hun hand.

Bezoek dit museum met korting via de kortingsbonnen  uit de reisgids 'Op stap in Noord-Frankrijk'

Website museum (Frans)

italiaanse dromen

mba val

Musée des Beaux-Arts de Valenciennes
Boulevard Watteau, 59300 Valenciennes
T: 03 27 22 57 20

Open van woensdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur en op donderdag tot 20 uur.

Tarief: 4€ per persoon

img