Gastronomisch genieten

Profiteer dit najaar van de speciale gastronomische acties in Noord-Frankrijk.

Voordelig op stap, smullen geblazen en ook nog eens kans maken op mooie prijzen...

Dat is met recht gastronomisch genieten!

croque pomme

smaak

paysage gastronomique

tot 20 oktober

Actie: Croquez la pomme

Logis restaurants-hotels Nord
12 Logis hotels-restaurants staan bekend om hun uitstekende keuken en de liefde voor streekproducten. Ditmaal staat de appel centraal op de menukaart met een voor-, hoofd- en nagerecht op basis van appels uit Noord-Frankrijk. Het aperitief (appelsap of cider) wordt in de actieperiode gratis aangeboden en verder wordt een wedstrijd gehouden. Maak kans op een van de bonnen ter waarde van 80€. 
www.logishotels.com
-------
14 - 20 oktober

Week van de Smaak 

Lille en Frans-Vlaanderen
Een selectie van 85 restaurateurs en getalenteerde chefs bieden je een streekmenu aan voor een speciaal tarief. Het gaat om unieke creaties met kwaliteitsproducten uit de streek.Als je het wachtwoord « Semaine de Goût » zegt, krijg je nog een verrassing bij de deelnemende restaurants.
www.grand-lille.cci.fr
-------
11 oktober - 11 november

Maand van de Smaak

Frans-Henegouwen en Avesnois
72 kwaliteitsrestaurants bieden je een streekmenu aan voor een speciaal tarief. Het gaat om unieke creaties met streekproducten. Je maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen.
www.grandhainaut.cci.fr/rendez-vous/agenda-non-classe/participez-a-la-3eme-edition-du-mois-des-saveurs-2013-2/
-------
Tot 1 december

Expo: Les paysages gastronomiques

Sains-du-Nord
Expositie in het ecomuseum Maison du Bocage over het typerende heggenlandschap van de Avesnois. Maar niet het landschap maar de producten die ze voortbrengt staan centraal. Hedendaags en klassieke kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit de verschillende ecomusea van de Avesnois. Te bezoeken van dinsdag t:m vrijdag van 14 tot 18 uur, in het weekend van 14.30 tot 18.30 uur.
www.ecomusee-avesnois.fr 

Gastronomisch genieten
img