Festival Nord Magnetic

Tijdens het pinksterweekend (17 - 20 mei) vindt de eerste editie plaats van Nord Magnetic. Dit festival voor levende kunst speelt zich af in Baileul en Hazebrouck (F) en Poperinge (B). Het is een cultureel, feestelijk, volks en gratis evenement met als thema grens. Meer dan 100 voorstellingen van 45 gezelschappen uit heel Europa nodigen je uit om toeschouwer, ambassadeur of zelfs acteur van het festival te worden. Hier enkele hoogtepunten van het programma.

logo Nord Magnetic

nord magnetic

nord magnetic2

nord magnetic3

vrijdag 17 mei

Dominoes

Als openingsmanifestatie worden op 17 mei via grote dominostenen Poperinge en Bailleul (Belle) symbolisch gelinkt. Langs een parcours van anderhalve kilometer zullen vallende dominostenen zorgen voor een heerlijk schouwspel. Het startsein wordt om 14.30 uur op de Grote Markt van Poperinge gegeven. 's Avonds om 20.00 uur vallen de stenen in Bailleul (Belle) in het park va EPSM des Flandres.

Grensoverschrijdend koor

20:15 uur - Grand'Place in Bailleul

Speciaal voor de gelegenheid gecomponneerd stuk dat wordt gezongen door een grensoverschrijdend koor.

Bal moderne

21:00 uur - Grand'Place in Bailleul

Leer op 1 avond 3 dansen van 3 minuten ontworpen door de Belgische choreograaf Filip Bilsen en de Franse choreografe Laurence Giraud

_____________

zaterdag 18 mei

Flammes

22.00 uur - Place Degroote in Hazebrouck

Poëtische sfeer in de straten van Hazebrouck waar Pierre de Mecquenem en zij team met kaarsen, fakkels en andere soorten verlichting de stad doen oplichten.

_____________

zondag 19 mei

Parachut van de Boomfanfare

16:30 en 20:00 uur - Parc Honoré Declercq in Bailleul

Deze fanfare peelt vanuit de boom een hedendaags repertoire gebasseerd op bewerkingen van volksmuziek verrijkt met rock- en jazzinvloeden.

_____________

maandag 20 mei

Evenementciel

18:00 uur - Grand'Place in Bailleul

Als afsluiting van het festival een koorddansact die je over je grenzen heen laat kijken. Een grootse finale waar spanning en sensatie verzekerd zijn!

Dit is maar een greep uit het complete programma dat er voor zullen zorgen dat Bailleul en Hazebrouck in het pinksterweekend zullen bruisen. Hier vind je het volledige programma.

Vind alle info over Nord Magnetic op www.festivalnordmagnetic.fr