FANTASTIC 2012 - tot 13 januari 2013

Tot en met 13 januari 2013 staat Lille en haar metropool geheel in het teken van kunst en cultuur tijdens de derde editie van het driejaarlijkse evenement Lille3000. Dit jaar is het thema Fantastic!

________________________________________________

METAMORFOSES

Fantastic 2012 - Lille 3000 - Treinstation Gare Lille Flandres

Lille ondergaat een ware metamorfose en transformeert zich tot één grote culturele attractie. Op letterlijk elke straathoek valt er iets te zien , met meer dan 25 installaties: een huis dat uit de lucht lijkt te zijn gevallen, een ufo dat is geland in het treinstation en een immens rookgordijn als je de stad binnenloopt. De volgende Nederlandse en Vlaamse kunstenaars nemen hieraan deel: Hans op de Beeck (B), Folkert de Jong (NL), Ellen Kooi (NL) en Atelier van Lieshout (NL)

Klik hier voor een handige overzichtskaart .

Maar de kunst ligt niet alleen op straat, ook de musea in Lille Metropool pakken uit met weergaloze exposities.

________________________________________________

TENTOONSTELLINGEN  

 • Paleis voor Schone Kunsten – Lille
  Bosch, Bles, Breugel, Bril...  schilderen de fabels van het Vlaamse landschap in de 16e eeuw. Het Palais des Beaux-Arts van Lille organiseert deze tentoonstelling van 5 oktober 2012 tot 14 januari 2013. Het museum dat, dankzij de zeer diverse collectie, het tweede museum van Frankrijk is, stelt de fabelachtige landschappen van het Maniërisme ten toon. Een tentoonstelling die zich bevindt tussen het fantastische en wonderlijke en die de meesters van de Renaissance bij elkaar brengt.
 • Museum La Piscine - Roubaix
  Chagall : In het uitzonderlijke kader van dit voormalige Art-Déco-zwembad diepen 200 werken bestaande uit keramiek, beeldhouwwerken en levende kunst het thema "Volume" bij Chagall uit. Dit is een nog maar zeldzaam onderzocht aspect van Chagalls artistieke identiteit.
  De expositie loopt van oktober 2012 tot januari 2013
 • LaM Museum – Villeneuve d’ Ascq  
  Klee, Magritte, Ernst ...  stellen hun visie op de magische stad voor. Deze expositie is te zien van 29 september 2012 tot 13 januari 2013 in LaM, één van de mooiste Europese musea van moderne en hedendaagse kunst. De Magische Stad  bestaat uit meer dan 200 schilderijen, tekeningen, collages en foto's daterend uit het interbellum, toen steden symbool stonden voor alle fantasieën en angsten van de westelijke wereld.
 • TriPostal - Lille
  Phantasia: Van 6 oktober 2012 tot 13 januari 2013 stelt Nick Cave  voor de eerste keer in Europa zijn "Sound-suits " voor in al hun rijkdom en fantasie ofwel kleurrijke en extravagante kostuums gemaakt van haar, pailletten, parels, tollen en houten stokken.
 • Gare Saint-Sauveur - Lille
  Het oude goederenstation Saint Sauveur wordt één grote kermisattractie met Fantastic Attractions . Een feest waarbij het station vol staat met interactieve en vermakelijke installaties, gebaseerd op de spelregels van draaimolens en attracties.

________________________________________________

Klik hier voor de speciale Fantastic applicatie voor gsm

gsm fantastic

Vind hier  speciale hotelaanbiedingen rond Fantastic

accor lille

Download hier het programma van Fantastic 2012

fantastic_lille_12

 

 

 

Fantastic 2012 is een initiatief van de stichting Lille 3000 die driejaarlijks Lille op zijn kop zet met een bijzondere kunst- en cultuurmanifestatie. Mis het niet en plan deze winter een weekendje Lille. FANTASTIC 2012 is een festijn voor groot en klein waar je ogen en oren tekort zult komen.