Dagje Rijsel met de (klein)kinderen

Lille heeft dit voorjaar zoveel te bieden voor een lekker dagje uit met de (klein)kinderen.

Ga op eendenjacht in het museum, ontdek gekke creaties in een oud station of neem ze mee terug naar vervlogen tijden. Plezier voor jong en oud. 

En... Lille is een lekker compacte stad. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

------------

tot 5 juli

Open Museum #2 – Donald Duck

Paleis voor Schone Kunsten

Ga op eendenjacht in een van de meest prestigueuze musea van Frankrijk. De Duitse groep InterDuck bewerkt klassiekers uit de kunstgeschiedenis door er een snavel à la Donald Duck op te plakken. Van Leonardo DaVinci tot Picasso en van Friedrich tot Monet. Speciaal voor Open Museum werden een aantal emblematische werken (Goya, Bosch, etc) uit het museum bewerkt in Donald Duck stijl. De werken hangen kris-kras door het museum, wat is het origineel en wat de Donald Duck versie? 

OPEN
Maandag van 14-18 uur en woensdag t/m zondag van 10-18 uur
Gesloten op dinsdag

Bezoek dit museum met korting met de kortingsbonnen uit de reisgids 'Op stap in Noord-Frankrijk' Klik hier voor meer info

duck paleis schone kunsten

------------

tot 6 september  

Art Garden  

Gare St Sauveur

Dit vroegere goederen station is nu in de een expositieruimte, Dit voorjaar staat Singapore centraal in een interactieve en ludieke familietentoonstelling. Waan je dankzij 12 kunstenaars in een sprookjeswereld, de wereld van de strips en de wereld van de verbeelding. Bouw mee aan een mega-stad van de toekomst met Lego-blokken.

OPEN
Woensdag t/m zondag van 12 tot 19 uur
Gesloten op maandag en dinsdag

Toegang gratis

gare st sauveur

------------

vernieuwd

Dierentuin

Gelegen in het stadspark, net naast de citadel vind je deze dierentuin. Ruim 400 dieren en 80 verschillende soorten: apen, zebra’s, neushoorn. De zoo is compleet vernieuwd en helemaal top: gratis toegang.

OPEN
Doordeweeks van 10-18 uur
Weekend van 10-19 uur
Gesloten op dinsdag

Toegang gratis

dierentuin rijsel

------------

tot 19 juli

Winkels in Rijsel in vroeger tijden

Museum Hospice Comtesse, Lille

In de oude ziekenzaal van dit middeleeuwse verpleeghuis waan je je in een straat met winkels uit vroeger tijden. Ga terug in de tijd van toen en zie de winkels van klokkenmakers, fotografen, kledingwinkels, tabaksverkopers en visverkopers. Meer dan 300 voorwerpen, waaronder reclameborden uit de 19de eeuw.  

OPEN 
Maandag van 14-18 uur en woensdag t/m zondag van 10-18 uur
Gesloten op dinsdag

Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar

Bezoek dit museum met korting met de kortingsbonnen uit de reisgids 'Op stap in Noord-Frankrijk' Klik hier voor meer info

winkels rijsel

De hoogtepunten van Lille in een uurtje zien? Klik hier  voor een gratis wandeling

PARKEREN
Kom je met de auto en wil je deze een hele dag lang parkeren in Lille voor weinig ? De parkeerplaats Champ de Mars bij het stadspark en de dierentuin is een ideale plek. 4 € voor een hele dag. 2 € voor 3 uur.

TREIN
Liever geen gedoe om de auto te parkeren? Kom dan met de trein, TGV, Eurostar of een reguliere NMBS trein. Lille, je bent er zo!
img