2 nieuwe wandelnetwerken

In het jaar van '300 jaar grens' openen twee gloednieuwe grensoverschrijdende wandelnetwerken. Verken deze zomer de beide zijde van de Schreve tussen Noord-Frankrijk en West-Vlaanderen. Via de knooppuntennummers en de identieke bewegwijzering loop je nooit verloren! 

kaart wandelnetwerken positie

ijzervallei cover

ijzer

Wandelnetwerk IJzervallei / Vallée de l’Yser (199 km)

Het mag niemand verwonderen dat de grootste troef van het wandelnetwerk ‘IJzervallei’ de IJzer zelf is. Gezellig kuieren langs de oevers van de IJzer en ondertussen genieten van het omringende landschap, is een must voor wie dit grensoverschrijdend netwerk verkent. Talloze vogels zullen je daarenboven vergezellen tijdens je wandeltocht langs de IJzer. Wie een wandeltocht op het wandelnetwerk uitstippelt, passeert door Haringe, Roesbrugge, Beveren, Stavele, Krombeke, Westvleteren, Lo en Reninge. In Frankrijk loopt het netwerk verder via dorpjes zoals Rexpoëde, West- en Oost-Cappel, Bambecque, Herzeele. Houtkerque en Wylder. 

Hoppeland_ned_boekje_RGB

houblon_Nord

Wandelnetwerk Hoppeland / Pays du Houblon (228 km)

De regio rond Poperinge is al van oudsher bekend om de unieke landschappen vol hoppevelden. Binnenkort kan je van deze uitgestrekte landschappen genieten via het wandelnetwerk ‘Hoppeland’. De streek, met de stad Poperinge als uitvalsbasis, biedt daarenboven ook heel wat hoppeproducten en afgeleiden aan. Zo kan je na een stevige wandeltocht genieten van plaatselijk gebrouwen bieren zoals Hommelbier, Sint-Bernardus of het alom geprezen Westvleteren. Ook gastronomisch kan je er de hoppesfeer helemaal opsnuiven via heel wat streekproducten op basis van hop. Het wandelnetwerk Hoppeland loopt langs tal van gezellige dorpjes, zoals o.a. het poëtische Watou, het grensdorp Abele  en de Franse dorpen Winnezeele en Steenvoorde.

Koop je kaarten online

Sinds 2011 kun je al grenzeloos wandelen via de wandelnetwerken Dunes de Flandre/Westkust (160 km) en Monts de Flandre/Heuvelland (270 km) Van alle netwerken is een handige knooppuntenkaart met toeristische pocket vol praktische informatie verschenen. Ze zijn hier te koop .

Grenzeloos wandelen van knooppunt naar knooppunt - Uniek in Frankrijk!
img