In het spoor van Paris-Roubaix

Ontdek Roubaix en haar passie voor de fiets, daar waar de Hel van het Noorden leidt naar het paradijs…

Al meer dan 120 jaar gaan renners van over de hele wereld tot het uiterste op de 250 kilometer die Parijs van Roubaix scheiden. Dit jaar vindt deze wielerklassieker plaats op 10 april. Maar de festiviteiten rond dit wielerevenement duren ruim drie dagen en zelfs na het weekend kun je in Roubaix genieten van de glorie van deze helleklassieker.

---------------

De nacht van de fiets

Vrijdag 8 april: Een avond in de overdekte velodroom Stab met wedstrijden, interviews met sterren uit de wielersport, concerten en veilingen. De opbrengst gaat naar de bestrijding van spijsverteringsziekten.

---------------

Paris-Roubaix Challenge

Zaterdag 9 april: Op de dag voor de passage van de profs gaan 5500 fietsers uit de hele wereld het gevecht met de kasseien aan. Geef ze een hartelijk applaus bij hun aankomst op de wielerbaan.

---------------

Paris-Roubaix

Zondag 10 april: Vanaf 13 uur maak je de koers live mee op een groot scherm in de velodroom van Roubaix, waar ook verschillende activiteiten worden georganiseerd. Rond 17 uur, afhankelijk van het tempo van de koers, beleef je de aankomst van de eerste renners, een onvergetelijk moment.

paris roubaix

   

---------------

Expositie: Paris-Roubaix, de Legende

Vanaf 8 april t/m 3 juli

Een expositie van herinneringen en ervaringen, die een voorsmaak geeft van het toekomstig museum Parijs-Roubaix. Gezichten onder het stof, pijnlijke beenspieren, als de modder op de wielerbroek opdroogt en barst… De glimlach van de winnaar is onvoorstelbaar wit, in een met modder besmeurd gezicht, de oogleden zwaar van de druppels. Dat is het karakteristieke beeld dat men van Parijs-Roubaix heeft. Maar voor de “Klassieker onder de Klassiekers”, die de tijden heeft doorstaan en die tegenwoordig kan bogen op een geschiedenis van ruim 120 jaar, was er meer nodig om de legende te vormen.

De tentoonstelling “Parijs-Roubaix, de Legende” belicht vijf thema’s: het epos, het landschap, de macht, de folklore en de overwinning. Elk thema roept herinneringen en emoties op, vanuit het hart van het peloton of van de kant van de Noord-Franse wegen.

De Klassieker is er voor iedereen en biedt apocalyps en apotheose, gladde wegen en overwinningen op de wielerbaan van Roubaix. In deze expositie, die voorafgaat aan de opening van een eventueel museum, toont de koers zich trots aan een gevarieerd publiek van alle leeftijden. Als bezoeker word je gegrepen door objecten en films van vroeger en nu.

Prijs: 2 €

Open van woensdag t/m zondag van 14 tot 18 uur

49/1 Avenue Fleming Bât C (tegenover het Stab Vélodrome)

paris roubaix legende

---------------

Achter de schermen van de wielerpistes van Roubaix

Zondag 10 april, 22 mei, 5 juni, 1 juli en 11 september van 10 tot 11.30 uur in het Nederlands

Roubaix en het wielrennen delen een lange liefdesgeschiedenis met elkaar. Ontdek de passie voor de fiets in talrijke anekdotes en op de historische velodroom met haar mythische douches. Tevens bezoek aan de nagelnieuwe overdekte wielerpiste die een indrukwekkende tempel van het baanwielrennen is geworden.

Beperkt aantal plaatsen, reserveren aangeraden.

Prijs: 6 €

gratis voor jongeren onder de 16

parisroubaixchallenge

---------------

Doop op de wielerpiste

Het hele jaar door op woensdag van 10 tot 12 uur, zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 12 tot 14 uur.

Kruip een half uur in de huid van een profrenner en voel de bijzondere sensatie van de piste! Als je nog nooit op een fiets met vaste versnellingen hebt gereden, is dit een uitgelezen kans. Eerst krijg je een snelcursus van een sportinstructeur en voor je het goed en wel beseft draai je rondjes op de baan. Durf je de helling van de baan te op te gaan?

De pistedoop is geschikt voor iedereen, ook beginners. De enige voorwaarde is groter te zijn dan anderhalve meter.

Prijs: 15 €

Van te voren reserveren

doop wielerpiste

---------------

Busuitstap: de Ontsnappingen van Parijs-Roubaix

Zaterdag 11 juni van 9.30 tot 17.30 uur

In het gezelschap van een wielerspecialist beleef je de legendarische koers. Met de bus bezoek je alle mythische stroken van de ‘Helleklassieker’: ‘Het bos van Wallers-Arenberg’, ‘de kasseien van Orchies’, ‘le Carrefour de l’Arbre’… Eindpunt, net als de wielrenners, in de douches van de velodroom in Roubaix.

Begeleiding in het Nederlands.

Beperkt aantal plaatsen, reserveren aangeraden.

Prijs: 49 € (transport inbegrepen)

EchappeesdeParisRoubaix

   
Informatie en reservatie :

Dienst voor Toerisme van Roubaix
T+33(0)3 20 65 31 90
contact@roubaixtourisme.com
www.roubaixtourisme.com
img